برگزاری نشست علمی "تغییر اقلیم و شهر کاشان" و انعکاس آن در خبرگزاری ایسنا

۲۰ دی ۱۴۰۳ | ۱۴:۲۰ کد : ۴۵۴۳۳ اخبار
تعداد بازدید:۱۰
برگزاری نشست علمی "تغییر اقلیم و شهر کاشان" و انعکاس آن در خبرگزاری ایسنا

در رویداد علمی تغییر اقلیم و شهر کاشان مطرح شد:

تولید برق خورشیدی و اکوتوریسم راه‌های صحیح سرمایه‌گذاری در کاشان

رئیس کمیته محیط زیست کرسی سلامت اجتماعی یونسکو، گفت: باورمندی به سرمایه‌گذاری در فعالیت‌هایی چون تولید برق از انرژی خورشیدی و اکوتوریسم روشی صحیح برای تأمین انرژی و ثروت برای اهالی کاشان است.

به گزارش ایسنا، محمد درویش، کنشگر محیط زیست و رئیس کمیته محیط زیست کرسی سلامت اجتماعی یونسکو، در نشست علمی تغییر اقلیم و شهر کاشان، با اشاره به ارزش‌های تاریخی و تمدنی شهر کاشان در ادامه اظهار کرد: توان تأمین آب شهر کاشان از سمت کوه‌های کرکس وجود دارد این در حالی است که صنایع آب‌بر هم در استان توسعه یافته است.

وی، احیای بافت کهن کاشان و ظرفیت‌های توسعه اقتصادی بر پایه آمایش سرزمین را از راهکارهای حل مشکل کم‌آبی در کاشان برشمرد.

در ادامه وحید جعفریان، معاون فنی مرکز بین‌المللی مدیریت جامع حوضه آبخیز و منابع زیستی در مناطق خشک و نیمه‌خشک با اشاره به الزامات بین‌المللی در خصوص کنوانسیون‌های مرتبط با تغییر اقلیم خاطرنشان کرد: مسأله تغییر اقلیم یک مساله جهانی است و این چالش در تعامل با سایر کشورهای جهان قابل مدیریت است.

وی، یادآور شد که مسأله تعهدات الزام‌آور کشورها به مسأله تغییر اقلیم، مقابله با بیابان‌زایی و تخریب سرزمین در قالب کنوانسیون‌ها، زمینه بهره‌مندی از منابعی که امکان پیشبرد برنامه‌های مرتبط با تغییر اقلیم و خشکسالی و تخریب سرزمین را فراهم می‌کند و مسأله تاب‌آوری از موارد ضروری برای مدیریت تغییر اقلیم است.

پدارم عطارد، عضو هیأت علمی دانشگاه تهران، هم با اشاره به مسأله بروز تغییر اقلیم و ارزیابی آن در بررسی روند پارامترهای اقلیمی در ادامه با ارائه آمارهای مستند هواشناسی در سطح کشور تصریح کرد: آمارهای موجود نشان داده است که تغییر اقلیم در شکل افزایش دما و سرعت باد در شهر کاشان بروز کرده است، اما هنوز میزان بارندگی چنین روندی را به روشنی نشان نمی‌دهد.

در ادامه فرهاد رضوی، معاون اجرایی مرکز بین‌المللی مدیریت جامع حوضه آبخیز و منابع زیستی در مناطق خشک و نیمه‌خشک با تأکید بر ارزش‌گذاری پوشش گیاهی در قالب مرتع و جنگل و فضای سبز خاطرنشان کرد: توسعه فضای سبز علاوه‌ بر کارکردهای اکوسیستمی چون تلطیف هوا و کنترل آلودگی‌ها قادر است در فرآیند توقف کربن یا ترسیب کربن نقش مهمی را ایفا کند که از منظر اقتصادی بسیار قابل توجه است.

حمیدرضا ناصری، رئیس مرکز تحقیقات بین‌المللی بیابان دانشگاه تهران، هم با برشمردن برخی معضلات مرتبط با فضای سبز شهرستان کاشان در ادامه به معضلات و مشکلات موجود در حفظ و نگهداری فضای سبز شهرستان، اشاره و تصریح کرد: مسئولیت‌پذیری اجتماعی مردم، سمن‌ها و ارگان‌های مختلف دولتی و غیردولتی و همکاری در جهت حفظ شرایط زیست در این شهر با تکیه بر دانش و فن‌آوری ضروری است.

وی، هدف از برگزاری این برنامه را بررسی موضوع تغییر اقلیم و مسائل و معضلات بوجود آمده بر اثر تغییرات اقلیمی بر محیط زیست شهر کاشان به‌ویژه اثرات منفی این پدیده بر محیط زیست شهری و فضای سبز شهر کاشان برشمرد.

در این رویداد علمی دهقانی بیدگلی، عضو هیئت علمی دانشگاه کاشان، با اشاره به برخی موارد مهم نظیر موضوع تغییر اقلیم در شهر کاشان در ادامه فعالیت‌های سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری کاشان با رویکرد حفاظت از منابع آبی را تشریح کرد.

وی، با اشاره به اجرایی شدن تصمیماتی چون تطابق کشت گونه‌ای با خشکسالی، کاربست منابع آبی خاکستری، یادآور شد: در این راستا چمن از عرصه‌های خارج از میادین و پارک‌ها حذف و گونه‌های متناسب با تغییر اقلیم برای مدیریت فضای سبز شهری کاشته شد.

عباس ارغوانی، رئیس اداره هواشناسی کاشان، هم گزارشی از وضعیت اقلیم کاشان ارائه کرد که نشان‌دهنده افزایش دما و بروز خشکسالی در شهر کاشان و آران و بیدگل طی یک دهه اخیر بود.

در پایان به پرسش‌های برخی حضار در خصوص مسائل محیط زیستی شهر توسط سخنرانان پاسخ داده شد.

این رویداد علمی به ابتکار مرکز تحقیقات بین‌المللی بیابان دانشگاه تهران و سازمان سیما، منظر و فضای شبز شهری شهرداری کاشان و با همراهی و مشارکت مرکز بین‌المللی مدیریت جامع حوضه‌های آبخیز و تنوع زیستی در مناطق خشک و نیمه خشک، دانشگاه کاشان و اداره هواشناسی شهرستان کاشان برگزار شد.


نظر شما :

توجه! لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.